Billige dele sælges på eBay.

Min første udenlandske bil – Mercedes-Benz, kørte jeg tilbage i 1993. Jeg hjalp med at købe en bror, der tjente i vores gruppe af tropper i DDR og på det tidspunkt vendte tilbage til Rusland. Hvis jeg så vidste, hvad skal jeg købe en 7 år gammel bil! Der var ingen reservedele til det. At bestille dem fra Tyskland var yderst vanskeligt, og det var nødvendigt selv for et enkelt stykke jern at lave omfattende ture på parkeringspladserne, som undertiden sluttede sig forgæves. Nogle gange sætter jeg bilen i garagen “indtil bedre tider”, og han fortsatte med at lede efter bremsetromlerne, bælterne, kuglelejerne. Siden da har alt ændret sig meget, og auto dele er ophørt med at være et alvorligt problem – hundredvis af butikker, tankstationer, kampe, parkeringspladser. “Jeg kan få næsten alle reservedele nu,” tænkte jeg, da jeg i 2001 købte en 5-årig japansk kvinde, Mazda 626, direkte fra skibet fra formidleren. Det viste sig at alt ikke er så simpelt. I basarerne er en stor halvdel af reservedele ærlige forfalskninger fra mange håndværksvirksomheder, og det er kun erfarne guruer, som jeg ikke kan identificere, hvilke af dem der er mere eller mindre kvalitative. Hver gang jeg købte en kat i en sække, og jeg blev træt, og efter at den nye kugleled brød på vejen om en vinternat og jeg havde en “god” aften, gav jeg endelig op. Faktisk kan 100% originale reservedele købes eller bestilles kun via branded servicestationer, men til utænkelige priser. Jeg er bestemt ikke en tigger, men at betale $ 100 for bremseklodser er for meget, men om priserne på mere seriøse auto dele holder jeg mig generelt stille – deres omkostninger er anslået af mange hundrede (selv tusinder) af dollars. Nogle dele af servicestationen ønsker ikke engang at blive bestilt, eller de kalder helt uvirkelig leveringstid. Men alt viste sig at være meget lettere end jeg troede. Mange ejere af den japanske, amerikanske og endda tyske bilindustri er simpelthen trætte af fejl, der har oversvømmet landet og søger kilden til originale reservedele til reelle priser og uden lang levering. Fra mine venner fra et populært autoforum lærte jeg om eBay-auktionen. De mest avancerede brugere af netværket har længe haft glæde af tjenesterne i denne verdens største handelsplatform. eBay er stort set et stort loppemarked, hvor tusinder af sælgere markedsfører deres varer og sælger til den, der tilbyder mere. Sælgere er både private og virksomheder. EBay åbner sine filialer i forskellige lande, og i dag tættest på os er eBay – Polen. Jeg betragter mig ikke som en erfaren netværksbruger, men jeg regnede hurtigt ud, hvad der skete og var registreret hos den amerikanske filial. Valget af automotive produkter forfærdede mig bare. Dette vil ikke blive tilbudt i nogen butik eller katalog. Reservedele og tilbehør er nye, brugte, fra forskellige producenter, til forskellige priser. Jeg købte straks en prøve bremseklodser: Forreste, originale til $ 35. For ikke at have problemer med betaling og levering, vendte jeg mig til formidlingsselskabet (jeg læste mere om dem på hjemmesiden), hentede bare penge til deres kontor og tog pads i to uger. Besparelserne beløb sig til omkring $ 40. Siden da er mine køb på auktionen blevet regelmæssige og bestemt ikke begrænset til auto-temaer. Sortimentet er ekstremt bredt fra børns legetøj til mobiltelefoner og bilradioer. Jeg køber varer på engelsktalende grene eBay – amerikanske og canadiske. Et par gange spurgte jeg min mellemmand at købe varer til mig på eBay-Tyskland, fordi jeg på tysk ikke er stærk. Jeg tror, ​​at en af ​​de største fordele ved eBay ikke er priserne (selvom de ikke er lavere), men et stort udvalg. Et og samme produkt kan repræsenteres i dusinvis (hvis ikke hundredvis) af sælgere, og der er altid et valg. På eBay, jeg allerede, som de siger, “plantet” mange af deres venner og bekendtskaber. For nylig var en af ​​dem på udkig efter forlygter på sin Lincoln Navigator, på SRT sagde de: en måned og $ 1600. Vi sad med ham til computeren og begyndte at søge på eBay, og købte næsten umiddelbart hvad du behøver for $ 700 – et smukt originaltæt. Han bestilte en hurtig levering og efter 4 dage tog varerne i formidlerens kontor. Som de siger, er det ikke nødvendigt med reklame. Det er sandsynligvis, hvorfor antallet af brugere af eBay-auktionen i verden har overskredet 200 millioner.

Skriv en kommentar