
Tomat har intet at gøre med tomat, det er et populært latinamerikansk sortiment af physalis og en vigtig ingrediens i mange lokale saucer. Har en lysegrøn eller gul (moden tomat) farve og en bitter smag. Men tomatens grønne salsa – absolut intet sådan, en ægte mexicansk sovs. Selv i restauranter tjener ikke dette. Absolut usædvanlig kombination af sur, krydret, salt. Salsa består af ret store stykker, både til sauce, så smagen er ikke ensartet. Han er altid anderledes. En rigtig eksotisk. Hvis du vil gøre almindeligt kød eller koteletter til en ferie med mexicansk smag – gå videre.

Skærmbillede fra siden iHerb.com Skarphedsgennemsnit. Væske, umiddelbart synlig at uden tilsætningsstoffer. Siden Fronterafiesta.com har mange opskrifter med den. Startende fra guacamole, slutter med stegt kylling, grillet fisk. Alt er illustreret og meget smukt. Første gang han lavede guacamole var det ikke noget kompliceret. Vi købte majs flade kager, vi byggede fajitas, “margarita”. Vobschem alt som det skulle have bestået.






Den anden sauce er salsa jalapeno. Det er lidt anderledes end smag. Lidt mindre eksotisk, mere velkendt eller noget. Meget ligner adzhika, tomater, hvidløg mærkes, men endda at sammenligne forkert. Konsistens er flydende, medium sværhedsgrad. Opskrifter med ham på stedet er også en hel masse. Og sådanne retter, som jeg aldrig har set, selvom ingredienserne er ret enkle: kylling, ris, koriander, oksekød, majs, ærter. Jeg vil på ferie, jeg vil prøve alt ved dacha at lave mad. Jeg kan godt lide en stor fan af en række krydderier og saucer forsøgte næsten alt og overalt, men dette købes ærligt for første gang. Prøv det, du vil ikke fortryde det. Den største ulempe ved denne salsa – slutter hurtigt.

Skærmbillede fra iHerb.com



